Zaferdent Tedavilerimiz
İmplant Tedavisi
İmplant eksik dişlerin tedavisinde kullanılan ve çene kemiğinin içine yerleştirilen titanyumdan yapılmış vidalardır. Bu vidaların üzerine diş protezi yerleştirilir. İmplant tedavisinin diğer tedavilere avantajı komşu dişlere zarar verilmez. Yani komşu dişlerin kesilmesi gerekmez. İmplant diş kök görevi görür ve doğal diş gibi rahatlıkla yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülebilirsiniz. Diş implantı cerrahisi, diş köklerini metal, vida benzeri direklerle değiştiren ve hasarlı veya eksik dişlerin yerine gerçek dişlere çok benzeyen ve işlev gören yapay dişler yerleştiren bir cerrahi süreci de içerir. Diş implantı, iyi oturmayan protez veya köprü dişlere hoş bir alternatif sunabilir ve bu nedenle geleneksel köprü gibi yöntemlere göre daha fazla tercih edilir.
Diş Kaplama Tedavisi
Dişlerin ön tarafını saracak şekilde dişe yerleştirilen ve ince, diş rengindeki kaplamalara diş kaplaması adı verilir. Diş kaplamaları genellikle porselen veya kompozit materyallerle üretilir; uygulandıktan sonra kalıcıdır. Diş kaplama işlemi; rengi bozulmuş, hasar görmüş veya anormal boyuttaki dişlere uygulanır. Bu kaplamalar tercihe göre sadece bir dişe veya birden fazla dişe uygulanabilir.
Porselen kaplamalar, kompozit kaplamalara göre lekelere karşı daha dayanıklı olma özelliğiyle öne çıkar. Doğal dişlerin ışığı yansıtma özelliğini başarılı bir şekilde taklit edebilmesi de porselen diş kaplamalarının tercih edilme sebepleri arasındadır. Ancak, kişi için en uygun olan kaplama malzemesi diş hekimi tarafından belirlenir.
Masseter (Çene) Botoksu
Çene botoksu, çene kaslarında ağrı büyüme ve gelişme nedeniyle oluşan estetik sorunları düzeltmek, çene kaslarının ağrı aktivitesi nedeniyle oluşan baş ağrısı, çene ağrısı ve diş aşınması gibi sağlık sorunlarını hafifletmek amacıyla kullanılır.
Kanal Tedavisi
Endodonti tedavisi olarak da bilinen kanal tedavisi, bir dişin hasarlı veya enfekte olmuş özünün (pulpa) çıkarılarak, dişin dezenfekte edilmesini ve ardından tekrar dolgu ile kapatılmasını ifade eder. Dişin en iç kısmında bulunan pulpa, yumuşak bir çekirdek olarak düşünülebilir. Dişlerin kök ucuna kadar uzanan pulpada; sinirler, kan damarları ve bağ dokusu bulunur. Dişin herhangi bir darbe sonucu çatladığı ya da derin bir çürüğün oluştuğu durumlarda, bakteriler pulpanın içine girerek burada çoğalmaya başlar. Bu durum tedavi edilmezse, bakteriler ciddi bir enfeksiyon veya diş apsesine neden olarak pulpa ölümüyle birlikte kemik veya diş kaybına yol açabilir. Böyle bir durumda çatlamış ya da çürümüş olan dişe kanal tedavisi uygulanarak dişin kurtarılması sağlanır.
Diş Dolgu Tedavisi
Dolgu tedavisi, çürümüş dişlerin temizlenerek içerisinin özel dolgu malzemesi ile doldurulması işlemidir. Dişlerin düzenli olarak fırçalanmaması ve biriken yemek artıkları sonucu oluşan bakteriler diş yüzeyinde birikerek çürüklere neden olur. Yetersiz ağız bakımı ve temizliği sonucu çürümekte olan, yapısı bozulan dişler erken müdahale edilmezse işlevlerini yerine getiremez hale gelir.
Protez Tedavisi
Total Protezler: Ağzınızda hiç doğal diş kalmadığı durumlarda, alt ve üst çenede kalan kemik dokusu üzerinden destek alan, akrilikten üretilen, halk arasında ‘takma diş’ olarak da adlandırılan protezlerdir. İmplant yapılamadığı özel durumlarda uygulama alanı bulmaktadır. Total protezlerde porselen diş kullanmak genellikle sağlıklı bir yaklaşım değildir. Bu sebeple bu protezlerde plastik diş kullanılır; ancak bu dişlerde zamanla renkleşmeler görülebilir.
Parsiyel Protezler: Doğal dişlerin bir kısmının var; bir kısmının ise çekilmiş olduğu durumlarda yapılan takılıp çıkarılabilir protezlere ‘parsiyel protez’ denir. Parsiyel protezler ya akrilikten ya da tek parça dökümden yapılır. Bu tip protezler, ana dişlere bağlanan kroşe tellerle tutuculuk sağlarlar. Bu tel görünümünün estetik olmadığını düşünen hastalara hassas bağlantılı estetik protezler de yapılabilir.
İmmediat Protezler: Tüm ana dişlerin çekilmesi gereken durumlarda, hasta dişsiz kalmak istemezse ‘immediat protez’ adı verilen doğal dişler çekilir çekilmez hemen takılan protezler yapılabilir. İyileşme tamamlanıp dokular bu protezlerle uyumsuz hale geldiğinde ise hastanın daimi protezleri yapılmaya başlanır.
Diş Üstü Protezler: Ağızda var olan birkaç doğal diş veya kök üzerine, diş hekiminin bazı özel hazırlıkları takiben yapacağı protezlere ‘diş üstü protezler’ denir. Protezin oturduğu doğal diş veya kökler, proteze tutuculuk ve stabilite sağlamaktadır.
Diş Taşı Temizliği
Diş taşı temizliği; diş ve diş etinin birleşim hattındaki ve dişlerin yüzeyindeki oluşan ve tartar olarak da bilinen tabakaların diş hekimi tarafından özel aletlerle çıkarılmasıdır. Diş eti çizgisinin üzerinde oluşan yapılar, diş etlerinde inflamasyona yol açarak, hassasiyete neden olabilir ve diş etine zarar verebilir. Bu da zamanla diş eti hastalıklarına yol açabilir. Bunlardan en hafifi diş eti iltihabıdır(gingivitis). Kanama ile kendini gösterir. Sarı, kahverengi, sert ve gözenekli diş taşları, yapısı nedeniyle yiyecek ve çiçekleri kolayca tutabilir, doğru diş fırçalamayı ve diş ipi kullanmayı da zorlaştırabilir. Bakteri oluşumundan dolayı diş taşı, ağız kokusu yaratır. Diş taşı temizliği, ağız hijyeninin korunması ve doğru bakım yapılabilmesini kolaylaştırır ve geciktirilmemelidir.
Diş Beyazlatma
Dişlerin, günlük hayatta çeşitli nedenlerle sarararak veya koyulaşarak renk değişikliğine uğraması sonucunda istenmeyen bir görünüme kavuşması durumunda diş beyazlatma işlemini uygulaması akıllara gelir. Dişlerin estetik yönden güzel ve sağlıklı bir görünüme ulaştırılması amacıyla yapılan ve diş rengini beyaza yaklaştıran uygulamalar diş beyazlatmanın içerisinde kabul edilir. Bu amaçla profesyonel olarak diş hekimliği kliniklerinde uygulanabilen teknikler olduğu gibi, marketlerden temin edilebilen beyazlatıcı diş macunları ve çeşitli kimyasal ürünler gibi evde uygulanabilen yöntemler de bulunur. Her bir yöntemin uygulanma şekli, etkinliği ve diş sağlığı açısından etkileri farklı olduğu için her hastaya önerilen yöntem farklılık gösterebilir.
Ortodonti Tedavisi
Çapraşık diş ve uyumsuz çene ilişkilerini tespit ve tedavi eden diş hekimliği dalına ortodonti denir. Bu alanda uzmanlaşmış kişilere ise ortodontist adı verilir.Ortodonti tedavisi, dişlerin görünümünü ve nasıl çalıştıklarını iyileştirmek için dişleri düzleştirme veya hareket ettirmenin bir yoludur. Ayrıca, ısırma basıncını tüm dişlere yayarak dişlerin, diş etlerinin ve çene eklemlerinin uzun süreli sağlığına da bakmaya yardımcı olmaktadır.